Bent u nieuwkomer of vrijwilliger, en heeft u vragen? of opzoek naar informaties, kijk dan op deze website. Vindt u niet wat u zoekt, neem dan contact op met Hello Breda. U ontvang zo snel een reactie. Als u een organisatie bent en heeft u iets belangrijk voor nieuwkomers (Activiteiten of Informatie)? en wilt u dat delen met drie talen ( Nederlands, Arabisch en tigrinya) ? neem dan zo snel contact op met Hello Breda.

+31687648257 info@hellobreda.com
Back to top

Hadi Alsultan Alghori

  /    /  Hadi Alsultan Alghori
Categories:
Date:

Hadi Alsultan Alghori

Syriër Hadi (32) woont sinds vijf jaar in Breda. Zes jaar geleden kwam hij aan in het AZC in Rosmalen. Na een tussenstop in Overloon vestigde hij zich hier.

” Ik probeerde in Syrië een toekomst op te bouwen, wat niet lukte. Na mijn vlucht probeerde ik het in Turkije. Ook daar slaagde ik niet. Hier in Nederland lukt het me wel. Ik werk nu drie jaar in de civiele techniek als technisch tekenaar bij BAM, de grote bouwer en aannemer’’, zegt hij.
“In Syrië heb ik aan de universiteit van Aleppo archeologie gestudeerd, en economie. Maar economie heb ik niet afgemaakt. Ik heb zeker een hoop aan mijn opleiding, want er zijn veel raakvlakken tussen archeologie en civiele techniek. ”

Hadi ontvluchtte zijn vaderland omdat hij niet in militaire dienst wilde: ”Ik wilde echt niet in het leger van Assad, om op mijn eigen mensen te schieten. Dan liever vluchten ”

Eenmaal in Nederland kon hij zich een beetje redden met Engels, ” maar ik ging al snel naar een school in Breda om de taal te leren. En contact met mensen helpt natuurlijk ook. Ik kreeg drie keer in de week Nederlandse les, maar dat vond ik te weinig. Dus ik heb er zelf lessen bij gezocht die ik kon volgen. Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk op het station, bij de tentoonstelling van Playmobiel. Het contact daar met de bezoekers hielp me ook verder de taal te leren ”

Intussen rijdt Hadi af en toe over wegen die hij zelf heeft ontworpen. ” Mijn baan bij BAM heb ik zelf gezocht, met hulp van de gemeente. Ik werk nu op de locatie in Helmond. Dus dat is veel op en neer rijden” Hadi ziet zijn toekomst wel in Breda: ”Het is een mooie stad, al is het wennen na Aleppo. Daar wonen zes miljoen mensen. Maar ik wil graag hier blijven, al ligt dat voor een deel aan hoe het verder gaat bij BAM. Ik droom van een hogere functie bij het bedrijf, en ben ook bezig met opleidingen.’’

” Wat ik in mijn vrije tijd doe? Ik ben vaak bij mijn vriendin in Eindhoven. Hier in Breda ben ik vaak in het park, en ik vind het fijn om te winkelen en te suppen in de singels ”