Bent u nieuwkomer of vrijwilliger, en heeft u vragen? of opzoek naar informaties, kijk dan op deze website. Vindt u niet wat u zoekt, neem dan contact op met Hello Breda. U ontvang zo snel een reactie. Als u een organisatie bent en heeft u iets belangrijk voor nieuwkomers (Activiteiten of Informatie)? en wilt u dat delen met drie talen ( Nederlands, Arabisch en tigrinya) ? neem dan zo snel contact op met Hello Breda.

+31687648257 info@hellobreda.com
Back to top

Saba Tkabo

  /    /  Saba Tkabo
Categories:
Date:

Saba Tkabo

Saba is een 26-jarige Eritrese. Ze kwam in 2015 naar Nederland na haar vlucht uit haar vaderland. In het AZC werd haar zoontje Sened geboren. Moeder en zoon kwamen in 2016 in Breda wonen.

Ze zijn nog steeds met hun tweeën.

Wat ik in het begin moeilijk vond in Nederland?
” Alles! De taal, al die formulieren en regels, op tijd komen. Ik sprak al wel een beetje Engels. In Eritrea is het leven heel anders.’’ Saba vluchtte voor het dictatoriaal bewind dat haar dwong om als kind het leger in te gaan “

” In Breda was ik de eerste maanden alleen met mijn zoontje, met verder niets te doen. Ik dacht ‘ik moet naar school’, en via Vluchtelingenwerk kon ik twee jaar naar school. Dat ging heel goed en ook mijn inburgering heb ik gehaald. Doordat je de taal leert, wordt alles een stuk makkelijker. Intussen heb ik ruim twee jaar een baantje bij Blokker. Daar doe ik van alles, behalve de bestellingen. Het is wel gebeurd dat klanten negatief op mij reageerden. Ik heb veel moeten leren, zoals bijvoorbeeld het verschil tussen de ene pan en de andere. En wist ik het even echt niet meer, dan zei ik dat ik er even een collega bij zou halen. Het was best moeilijk. Gelukkig heb ik heel lieve collega’s en een lieve baas. Maar ik ben zelf ook lief ” lacht ze.

” Nu loop ik stage bij Huize Raffy, voor mijn opleiding tot Verzorgende niveau 2. Dus ik ga drie dagen naar school, loop twee dagen stage en in het weekend werk ik in de winkel. Dat is wel heel druk, maar hopelijk verandert dat wel. In september 2022 start ik met de opleiding Verzorgende niveau 3 of 4 ”

Saba ziet haar toekomst positief in: ” Ik wil na een tijdje wel verder groeien. Als ik klaar ben met de opleiding Verzorgende, wil ik proberen de verpleging in te gaan. En is dat te moeilijk, dan ligt mijn toekomst misschien bij een maatschappelijke opleiding. Als ik in mijn werk maar mensen kan helpen. Ik ben hier ook door mensen geholpen. Het gaat niet om het geld, maar om wat je in je leven voor andere mensen kan doen ”